Iunie
„În fiecare vineri, când era zi de târg la Făgăraş, mă uitam lung după căruţele încărcate cu bărbaţi şi femei care se îndreptau, grăbite, spre oraşul magic, imaginat de mine. Mi se părea că ele porneau într-o mare aventură şi îi invidiam pe toţi cei care aveau norocul extraordinar să ia parte la expediţie.” – Deşertul pentru totdeauna
Simplitatea este câştigătoare.
Viaţa simplă şi plină de măsură este cadranul busolei unei existenţe reuşite. Este copacul plin de verdeaţă dintr-o curte la fel de voioasă. Credinţa că umerii noştri nu suportă întreaga greutate a acestei lumi este moneda de aur dintr-un cufăr plin de argint şi bronz.
Nici nu trebuie să acceptăm toată acea povară. Noi avem un drum pe care caii păşesc fără riscul de a se răni.
Liniştea nu poate fi cumpărată. Nu este un bun care poate fi atins de către spiritul mercantil. Este biserica bizantină nearsă de păgâni. Este moschea neatacată de fanaticii altor religii. Este o pisică ce semnează un tratat de pace cu un şoricel. Tratatul zâmbetului.
Sănătatea noastră, atât spirituală, cât şi fizică este turnul unui palat al liniştii şi simplităţii. Fundaţia trebuie să fie în mod obligatoriu solidă. Este baza unei construcţii pentru viitor. Viitorul nostru.
Filed under: comentarii si citate
<>(“Convorbiri cu O.Paler”-Daniel Cristea-Enache)De cele mai multe ori, lucrurile marunte, simple (aparent nesemnificative)ne aduc adevarate bucurii si satisfactii…Octavian Paler ne invata, printre multe altele sa cautam profunzimea simplitatii, sa privim cerul mai des”cum se pregateste de noapte”…
“Dar in lumea inapoiata din Lisa(spun inapoiata desi stiu ca autenticitatea nu depinde nici de progres, nici de cultura) exista ceva ce nu mai intalnesc azi.O stare speciala de Craciun.O magie cre dispare cand locul sinceritatii e luat de agitatie(…)Multi confunda azi “mitologicul” cu un fel de anticamera a istoriei , uitand ca, progresand pe anumite planuri , omul a regresat pe altele.Viata din Lisa nu era de invidiat pentru cineva care judeca doar din prisma confortului…Dar n-as putea compara cu nimic pacea, ocrotitoare, pe care o gaseam acasa..”
Total de acord, Simona . Octavian Paler ne-a dat sfaturi pretioase .
[...] Am scris pe OctavianPaler.ro [...]
Speram doar ca tot mai multe persoane sa le desluseasca, sa le aprecieze si sa tina cont de ele….
Vor fi din ce in ce mai multe persoane, Simona! Promit eu acest lucru!
Deja suntem o comunitate importanta pe acest site! Si cu cat vor afla mai multi de noi, cu atat vom face mai multe lucruri frumoase!
Cu intarziere…dar nu ma pot abtine sa exclam : cat de frumos ai scris, Ovidiu !
Multumesc, Gabi .
Thats not just logic. Thats really sniebsle.