Dincolo de ziduri
“Degeaba ne uitam dincolo de “ziduri“. Nu vine nimeni sa ne salveze de “neo-barbaria“ aparuta inlauntrul cetatii, cum, cu riscul de a va plictisi, am subliniat de mai multe ori. Asa ca nu exista decat doua solutii. Prima : scapa cine poate. A doua : Intelegem, pana la urma, ca lehamitea sfarseste prin a fi utila celor care o provoaca. Si ca nu de scuze avem nevoie cand vorbim de primejdii, ci de explicatii. “ Calomnii mitologice
Pentru oricine cauta sa evolueze si isi doreste sa afle daca omul este mai mult decat corpul care se naste, creste, face copii, imbatraneste si apoi moare, este esential sa stie ca orice cautare incepe in curtea casei.
Atunci cand pierdem un obiect nu-l cautam intai in Cer, apoi in America si apoi la vecini, cat umblam dupa el in propria casa. In imediata apropiere, in experienta personala de viata, in relatiile cu oamenii apropiati se gasesc secretele “initiatice“ pe care le cautam
Experienta banala de a fi calcat pe picior in tramvai este o experienta karmica profunda. Unul striga la vecinul de calatorie pentru un calcat pe picior, altul intelege ca a fost o greseala involuntara, altul se enerveaza dar isi ascunde enervarea si altul zambeste cu drag, confirmand ca nu-i deloc suparat pentru acest mic incident.
Asta ne arata ca nu este atat de important ce ni se intampla, cat felul in care reactionam si percepem ceea ce se intampla.
Astfel, experientele obisnuite devin surse pretioase de autocunoastere si imbolduri esentiale catre transformarea noastra in fiinte constiente si responsabile.
Aceia care-si hranesc negativitatea privind continuu catre faptele si comportamentele celor din jur, culeg roadele hranei in moduri dureroase, fiindca reactiile negative intretinute astfel devin energii extrem de puternice pe masura ce trece timpul.
Observatia “eu critic acum“ este cu mult mai pretioasa decat observatia “omul acesta este rau“. Observatia “eu am crticat, oare n-as putea vedea diferit omul despre care am gandit astfel ? “ este un semn ce ne sprijina in demersul de a recunoaste ca avem o problema, indiferent ce probleme credem ca au ceilalti.
Filed under: comentarii si citate
Cu mentiunea ca acele energii extrem de puternice, pe masura ce trece timpul, se transforma in ceva foarte putenic care cu timpul se traduce in ura.
Criticul e o personalitate cu tptul aparte care cu timpul castiga sau pierde din renume.De dorit este un critic corect si partinitor cu ambele parti.
Paula, de acord
Completez cele spuse de tine “Experienta banala de a fi calcat pe picior in tramvai este o experienta karmica profunda.” cu cele spuse de Asimov
“Din pacate, oamenii cred prea putin in coincidente. Ei sunt dispusi mai degraba sa construiasca teorii esoterice extrem de complicate, pentru a evita admiterea unor coincidente. Eu, pe de alta parte, consider intotdeauna coincidentele drept consecinte inevitabile ale legilor probabilitatii, conform carora lipsa unor coincidente neobisnuite este mult mai neobisnuita decat orice fel de coincidenta.”
Super cele scrise de tine
Cine suntem noi?Ce se afla dincolo de ziduri?dincolo de noi,si incepem sa privim greselile noastre cu o doza ridicata de negativism..ne alimentam ..de ura ,de dispret,dupa care incepem sa ridicam teori..dar ai teoria ..dar nu ai legea..cum poti sa spui..ca e gresala ta…cand te compari mereu cu cei din jur…insa experienta banala,ii ca nu poti face nimic..decat sa sfidezi legea..si sa constati ca criticul din tine e urma lasa-ta de experientele tale..ca e o constelatie care comploteaza impotriva destinului tau.Sunt 2 corpuri unul care il cauti in tine,si celalalt care il cauti in cer ..un scop as zice eu cauza -efect…gandim cu totul diferit..dar actionam fix contrariu diferit de modul in care am gandit….percepem si actionam diferit…fata de propria persoana…insa cum zicea un mare preot capucin ,Padre Pio”Eu sunt un mister pentru mine Insumi”
Alin mi-a placut fraza parintelui capucin.
Excelent scris, Gabi
Orice judecata emisa din rautate, din prea putina toleranta si rabdare, din samanta de scandal a frustratului, blocheaza evolutia. Orice critica rautacioasa adusa cu patos, ingreuneaza propria karma, o incarca, si daca lucrurile merg pe acelasi fagas, al intolerantei, se sfarseste in punctul de imensa tristete al depresiei si al totalei neintelegeri. Omul se cufunda in umbra propriilor neintelegeri, adunate una langa alta, si asa cum zicea cineva mai sus, sfarseste in plina ura.
Gabi cu ce esti de acord?
Conduita include comunicarea ca aspect esential al explicarii relatiei dintre individ si anturajul acestuia.
Stilul de viata este rezultatul experientelor acumulate in decursul existentei.
Dar, fiinta umana trebuie sa gaseasca un echilibru intre motivatii si obstacolele impuse din exterior si pe care trebuie sa le depaseasca continuu.
Paula: Sunt de acord cu faptul ca un critic trebuie sa fie o balanta echilibrata la zi
Ai dreptate si in ce priveste pericolul energiilor generatoare de ura; insa, constientizand aceste aspecte am putea bloca sensul evolutiei lor spre extreme distructive. Ura nu ne ajuta in niciun moment al existentei si toti am simtit asta. Credinta… da credinta…
Alin, ai punctat extraordinar. Insa, hai sa incercam sa redescoperim cine suntem. Frumos, frumos coment.
Adniana, incitant subiectul despre coincidente. Multumesc mult.
Cristiana, tu stii ca zidurile cetatii au fost un rau necesar pentru o scurta perioada de viata. Acum esti libera si te fericesc.
Gabi si eu sunt de acord cu faptul ca ura nu ne ajuta in nici un moment al existentei si ca nu ar trebui sa existe…din pacate, exista.